Jouni Kangasniemi Homepage

Etusivu » Uncategorized » Usko siirtää vuoria, epäilys luo niitä

Usko siirtää vuoria, epäilys luo niitä

Luin yllä olevan mietelmän twitteristä muutama päivä sitten. Erään twiittaajan lausahdus tuo mieleen monet organisaatiouudistukset, joita käydän tämän päivän YT-Suomessa. Myös omalla työpaikallani uudistetaan parhaillaan organisaatiota.

On hyvä, että luutuneita rakenteita pöllytetään määräajoin. Ei uudistusta uudistuksen vuoksi, mutta usein vakiintunut työnteko luo seiniä, joita ainakin valtiolla on pidemmän ajan jälkeen vaikea, lähes mahdoton siirtää. Seinien siirtäjä kohtaa epäilyjä ja se kasvattaa pitkässä juoksussa jopa vuoria tekijöden väliin.

Valtiovarainministeriö on kaikessa hiljaisuudessa käynnistänyt ns. ”muutosagenttiverkoston” uudistamaan virkamiesten työntekoa. Lähivuosina on luvassa entistä ehompia, tehokkaampia ja vaikuttavampia työn tekemisen tapoja. Ennen kaikkea tulevaisuudessa onvarmuudella odotettavissa nykyistäkin pienempi joukko virkamiehiä valmistelemassa asioita. Silloin ei tarvita teennäisiä seiniä tai lasikattoja tekijöiden välillä. Itse kuulun niihin, jotka uskovat, että vuoria voidaan siirtää. Joskus se vie vain hieman pidemmän ajan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: