Jouni Kangasniemi Homepage

Etusivu » Uncategorized » Terveydenhuollostakin muutama sana

Terveydenhuollostakin muutama sana

Sairastuin hieman taannoin ja sain lähetteen labraan. Kävin Myyrmannin yhteydessä toimivassa HUS labissa. Homma toimi ammattitaidolla ja jonotusaika aamulla ennen töihin lähtöä oli nopea 16 minuuttia. Kaukana siitä, mitä olen kokenut joskus aikoinaan. Parannusta on siis tapahtunut, kutakin asiaa hoitaa tehtävään erikoistunut toimija, pyrkien mahdollisimman suureen tehokkuuteen ennen kaikkea. Kaikkia voidaan palvella ja suhteellisen ripeästi.

Aivan loppuun asti ei ole kuitenkaan ajateltu. Kun yksi hoitaa perusterveydenhoitoa ja toinen testejä – ketju katkeaa väkisinkin jossain välissä. Niin tässäkin tapauksessa. Kun kysyin seuraavaksi, kuka tai mistä saan vastaukset tästä (laboratorio)käynnistä niin vastaus oli yllättävä: ”Me ollaan eri firmassa töissä. Me otetaan vaan näitä näytteitä. Sun pitää kysyä sieltä, mistä sait lähetteen.”

No näinhän se menee, mutta jäin pohtimaan, onko näitä terveydenhuollon ketjuja ajateltu sittenkään vielä loppuun asti. Piti näet palata taas selvittämään kuka se olikaan, joka kirjoitti minulle tuon lähetteen. Aika pitkälle potilas joutuu itse hoitamaan omia tietojaan ja asioitaan jotta hoitoketju pysyy kunnossa ja katkeamattomana.

No onneksi tämä oli vain pieni episodi, mutta hyvä muistutus siitä, miten terveydenhuoltoa pitäisi katsoa vielä kerran koko kokonaisuus huomioiden. Ja lopuksi, tuntien terveydenhuoltoalan ammattilaisten vastuullisuuden, olisi minulle soitettu varmaan muutenkin, ilman että jouduin tässä tapauksessa tekemään oman ylimääräisen soittokierroksen…


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: