Jouni Kangasniemi Homepage

Etusivu » Uncategorized » Vaalilupauksista ja teemoista

Vaalilupauksista ja teemoista

Pohdin aluksi käyttäisinkö mainonnassani vaaliteemojen sijaan vanhaa apinataulua, jossa yksi apina peittää silmät, toinen korvat ja kolmas suun.

Vaimoni muistutti pian ajatuksen kuullessan, että ”kaikille tuo huumorisi ei varmasti sovi. Kannattaa pitäytyä mielummin asialinjalla.”. Luotan tässä asiassa kotiparlamentin perusteluihin. En kuitenkaan malta olla hyödyntämättä ajatusta hieman lisää mm. tässä blogissa.

Oma tulkintani kuvasta oli, että edustan ehdokkaana henkilöä, joka näkee, puhuu, kuuntelee ja tekee.

Politiikassa on tärkeää nähdä kokonaisuudet. Keskittymällä liikaa yksityiskohtiin, ei saada aikaan päätöksiä. Päätökset ovat välttämättömiä asioiden etenemiselle. Jos ei hallita kokonaisuuksia on vaikea tehdä päätöksiä. Mitään ei tapahdu.

Puhun mielelläni siitä, mistä tiedän. Jos jotain en tiedä, kysyn. Luotan myös muiden puheisiin, jos asiat osataan perustella hyvin. Politiikassa puhe on tärkeää. Hyviä puhujia ja asiansa esille tuojia löytyy toki kaikista puolueista. Hyvä niin.

Kuuntelutaito on tärkeää. Myönnän, että Kokoomuksen korva on jo hieman kulunut, mutta itse ajatus – toisen kuuntelu ja tilanteessa läsnäolo ovat tärkeitä. Nämä korostuvat vaalityössäkin yli muun.

Viimeinen teesini, tarttua toimeen, on tärkein. Mikään asia ei etene, jos ei ole rohkeutta toteuttaa jo päätettyä. Tekijöitä meillä on liian vähän. Tekemisessä en usko kaiken aikaisemman korvaavaan kertarytinään. Tällöin asiat ovat saaneet jo liian suuren mittakaavan. Parhaiten asiat etenevät, kun toteutus tapahtuu vähitellen pienin askelin, mutta pysyen koko ajan liikkeessä.

Toivotaan, että jo uuden valtuustokauden alussa päästään pian tekemään asioita vantaalaisille ja Vantaalle. Säästöohjelman hallittu toimeenpano edellyttää, että ei vain lakkauteta, pysäytetä koneita tai vähennetä resursseja. Samaan aikaan on oltava rohkeutta käynnistää uudistuksia ja näyttää pieninkin toimin, että kyllä tästä vielä hyvää tulee. Parhaita oman työnsä kehittäjiä ovat usein työntekijät itse. Jos heille annetaan siihen aito mahdollisuus.

En malta myöskään olla jakamatta oheista kuvaa. Otin sen eräästä postilaatikosta jakaessani vaaliesitteitä Länsi-Vantaalla. On mukava, että naapurustosta löytyy myös tällaista aktiivisuutta!

Saa vaalimainostaa


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: